Achmed

Achmed de bugbear

Description:

Achmed

Uiterlijk
Over het Achmeds uiterlijk kunnen we kort zijn. Hij is lelijk, zij het op een knuffelbare manier – vergelijkbaar met Paul de Leeuw. Hij is groot en zijn lichaam is bedekt met een rode vacht. Zijn mond is een centenbakje waaruit verschillende tanden langs zijn wangen omhoog steken. Onder zijn neus prijkt een gigantische snor. Verder draagt hij een klein rood hoedje.

Persoonlijkheid
Het mag duidelijk zijn dat Achmed niet geschapen is met een heldere geest en dan drukken we het nog eufemistisch uit. Hij is zeer beperkt in zijn doen en laten. Hij kan amper lezen en schrijven, heeft geen interesse in cultuur, godsdienst of dergelijke expressies van de hogere cultuur. Hij is een man met een slavenverleden en heeft daarom een bloedhekel aan Hobgoblins.

Zwakte
Hoewel Achmed excelleert in een gevecht met zwaard en boog, schiet hij te kort op intellectueel vlak. Communiceren, rekenen en zelfs praten gaan hem niet goed af. Om kort te gaan, zelfs de meest eenvoudige taak blijkt voor Achmed – zonder goede begeleiding – onuitvoerbaar.

Kracht
Hoewel Achmed geen intellectuele hoogvlieger is, weet hij deze zwakte ruimschoots te compenseren met zijn fysieke kwaliteiten. Zijn krachten zijn divers. Hij is gigantisch sterk, goed gevormd en snel. Hij is dodelijk met zijn boog. Om het kort te houden, Achmed heeft een beperkt curriculum, maar dat hoeft geen probleem te zijn.

Doel
Achmeds leven wordt gekenmerkt door zijn gebrek aan intelligentie – of anders gesteld, zijn leven is het product van zijn onkunde. Dit heeft tot gevolgd dat hij voornamelijk functioneert vanuit irrationele gevoelens. De onderbuik regeert! Achmed heeft geen langetermijnplanning. Hij houdt het simpel. Daarbij staat zijn ‘heilige drie-eenheid’ centraal: geld, eten en vechten.

Bio:

Zijn leven
Achmed is een groot deel van zijn carrière werkzaam geweest als slaaf in de duistere spelonken van een kolenmijn. Hij was een goede en trouwe werker tot die ene fatale dag. De opzichters beschuldigden hem valselijk van diefstal. Hij werd gemarteld maar wist zich vrij te vechten. Hij doodde zijn opzichters en stak het huis van de slavenhouder (en zijn familie) in brand en barricadeerde de deur. Dit akkefietje bleek een voorbode te zijn voor zijn roemruchte carrière als huurling.

Achmed

On the Shoulders of Heroes Tim88