Brül (Longbeard)

Longbeard is een dwerg met een sterk geloof in Ilmarinen en op pad om zijn wil te vertalen naar de wereld.

Description:

Uiterlijk:
Brül is een jonge dwerg. Hij is wat aan de kleine kant, zelfs voor een dwerg. Zijn zwarte baard is gevlochten, nimmer geknipt, wat hem een Oost-Bakkesatse indruk geeft terwijl hij eigenlijk een Wester is. Brül besteed veel aandacht aan zijn haar en uiterlijk, maar is zeker niet bang om vuil te worden. Hij heeft borstelige zwarte wenkbrauwen en een grote rondige neus. Zijn huid is ruw als dat van een handarbeider. Brül heeft donker bruine irissen die moeilijk te onderscheiden zijn van zijn pupillen. De dwerg, doch klein, is erg sterk. Zijn kleine beentjes en korte armpjes maken hem voor buitenstaanders een lachwekkend aangezicht, maar Brül wil niets liever dan met eer behandeld worden.

Bio:

Mooie inleiding tot persoonlijkheid/geschiedenis:
Brül is een eervolle dwerg. Regels zijn wetten in Bakkesat, daar wordt niet aan getornd. Zijn god, Ilmarinen, staat centraal in Brül’s leven. Hij is opgegroeid in Fort Hamar, bekend vanwege de overvloedige delfstoffen en de oorsprong van het magische staal.

Brül is een smidse zoon en heeft de basis geleerd van zijn vader Brön. Hij groeide op zonder al te veel tegenslagen, heeft genoten van zijn jeugd, maar er is een klein ongevalletje gebeurd. In zijn peuter jaren ging hij met de andere dwergjes aan de voet van de grote bergen spelen. Brül was als kind verliefd op de bergen, hun grootse en machtige vormen. De kinderen werden steeds enthausiaster en gingen steeds hoger spelen. Tot op een onfortuinlijke dag Brül zijn balans verloor en naar beneden langs de rotsen tuimelde. Dit heeft hem een doodsangst voor hoogten bezorgd en hem totaal veranderd als persoon. Dankzij deze, haast overdreven, angst voor hoogten zocht hij toevlucht in zijn God: Imarinen. Brül bracht meer tijd door naast de gouden geloofsbeelden dan naast zijn jeugdvrienden. Op een dag kreeg hij een roeping, zo dacht hij althans, van Ilmarinen hemzelf. Ilmarinen, vermomd als een ‘gewone’ ordinaire dwerg met lange rode haren, vertelde hem dat het tijd was om te gaan. Dat het avontuur op hem wachtte en dat Brül nodig was in Kesma om de Bellög te beteren.

Brül heeft tijdens zijn val in de kindertijden niet veel meer buiten vertoefd en is daarom een extreem onbehendige dwerg. Hij komt nog al houterig over, of misschien extreem voorzichtig, alsof hij elke stap volledig bewust aan het zetten is.

Brül knipt zijn baard wel een beetje bij, maar alleen om dode haarpunten en warrige delen te verwijderen. Hij wil zijn baard laten groeien. Pas als Ilmarinen hem waardig heeft geacht om een ‘man’ te worden zal hij in Zorn’s voetstappen treden en zijn baard afscheren (als is gebruik wanneer een dwerg in Hamar volwassen wordt).

Brül is misschien afgeleidt door zijn angsten, maar is diep van binnen een dappere dwerg die alles zal doen om de naam van zijn God eer aan te doen.

Brül (Longbeard)

On the Shoulders of Heroes Simos