Elona

Description:

Elona is een vrouwelijke magic user, aangenomen door Vuun in Suolaar. Ze is 24 jaar en wat korter en breder dan een gewoon mens. Door haar lengte wordt ze soms wel eens verward met een dwerg, en haar liefde voor bier en hoge weerstand helpen hier niet bij.

Bio:

Elona werd 24 jaar geleden geboren in Majavat. Ze was een bastaardkind, waarschijnlijk verwekt tijdens een groot feest, en groeie op met enkel een moeder. Al gauw ontstonden de geruchten dat haar vader een dwerg moest zijn, waardoor haar moeder zich beledigd voelde. Toen ze rond haar 11e een echte dwarven puber leek te worden kon haar moeder de geruchten niet meer aan, en stuurde haar naar een klooster in Saporrti.

In het klooster moest ze 5 jaar hard werken tussen de mensenwezen, die haar eigelijk niet accepteerde door haar dwergachtige look. Door haar stevige bouw mocht ze dan ook vaker mee op mannenklusjes. Zoals bijvoorbeeld op jacht, zo kreeg ze het boogschutten snel onder de knie. De jager kreeg bewondering voor haar en zo nu en dan mocht Elona wat van zijn bier drinken tijdens het jagen. Op een avond had hij een vaatje voor haar meegebracht, wat ze meenam naar het klooster. Een aantal dagen later vonden de nonnen het vaatje en zat ze zwaar in de problemen. Ze zou worden overgeplaatst naar een strenger klooster in Atholaar.
Ware het niet dat Saporrti juist die dag bezocht werd door een magiër uit Suolaar, opzoek naar pupillen. De man, Davak genaamd, was gefascineerd door Elona. Want hoe kon een dwerg aanleg hebben voor magie? Toch zag Davak potentie in Elona, en nam haar mee naar Suolaar.

Hier trainde Elona hard en leerde uiteindelijk de wegen van de magie. Tijdens haar training mocht ze soms uitrusten in de kroeg, waar ze het altijd goed kon vinden met de dwergen. Maar ze was geen dwerg, wist inmiddels ook Davak, die even dacht dat hij Bellögs eerste dwerg met magische krachten had gevonden. Toch kwam ze na haar training, door haar postuur en haar bijna aangeboren liefde voor bier, al gauw in contact met Vuun. Een dwerg avonturier opzoek naar een handlanger. Ze meldde zich aan en werd toegelaten tot de Stormvloed Strijders.

Elona

On the Shoulders of Heroes DaanDenBoer