Jaros "Pierce"

Een lelijke hond met verbazingwekkende vaardigheden

Description:
Uiterlijk

Jaros valt als gnoll al niet erg in de smaak bij de massa, maar zelfs voor een gnoll is hij lelijk. Zijn doorboorde oog maakt het er ook niet beter op, hoewel hij deze bedekt met een ooglapje. Verder is hij een robuuste, gespierde maar toch lenige gnoll. Op zijn pols draagt hij de piratentatoeage van Barbossa, en hij draagt verschillende oorbellen en piercings.

Persoonlijkheid

De persoonlijkheid van Jaros heeft er, door zijn ongelukken in het verleden, zwaar onder te lijden. Jaros zit eigelijk nooit te wachten op een gesprek, en vindt het woord voeren ook niets voor hem. Wel heeft hij een goed gevoel voor humor, althans, hij moet altijd (hyena-achtig) lachen om bijna alles. Het liefst is hij toch alleen, onder een met sterren bezaaide hemel.

Zwakte

De slechte sociale vaardigheden en zijn uiterlijk zijn een groot obstakel voor Jaros. Hierdoor kan hij vaak niet aangeven en bereiken wat hij wil.

Kracht

Hij is verbazingwekkend veelzijdig en kan vaak meer dan iedereen denkt, inclusief hijzelf. Hij weet bijvoorbeeld veel van lokale bevolkingsgroepen, van de geografie, en van magie. Maar ook is hij goed met knopen leggen en kan goed zeilen. Hij is vingervlug, en ondanks zijn ene oog een goed schutter.

Doel

Jaros wil zijn fouten van vroeger goedmaken en de mensen om hem heen zo min mogelijk teleurstellen. Omdat hij zelf moeilijk weet wat hij wil, houdt hij zich vooral bezig met wat zijn vrienden willen en het realiseren daarvan.

Bio:

Jaros is geboren in een rondtrekkend circus. Zijn vader en moeder waren er allebei waarzegger. Het Circus trok in Jaros’ jonge jaren door Merma. Toen hij de leeftijd bereikte om ook op te gaan treden, begon het Circus aan zijn tour door Kesma. Jaros ging in de leer bij de flamboyante Vincenzo “Perforare”, een human goochelaar, altijd gekleed in een paars gewaad met hoge hoed, met veel magische trucs om zijn publiek te vermaken. De Grote Vincenzo ontleende zijn shownaam Perforare aan zijn bekendste trucs: Het schieten van appels op hoofden en de zwaardenkist. Helaas was Jaros niet zo assertief als zijn ouders of Vincenzo, maar hij leerde snel en zou een goede sidekick worden, die vaak slachtoffer was voor de trucs. Vincenzo leerde hem omgaan met de kruisboog voor de appeltruc, en met de scherpe rapieren voor de zwaardenkist. Het duo was een groot succes, en bedachten een serie nieuwe trucs. De jonge lenige Jaros bleek erg goed in ontsnappingstrucs. Vastgebonden in een afgesloten vat met water wist hij zelfs te ontsnappen, waardoor hij zeer populair werd bij het publiek.


Vincenzo “Perforare”

Maar toen ging het mis. Op een stormachtige avond traden Vincenzo en Jaros op. Jaros ging klaarstaan met een verse appel op zijn hoofd. Op zo’n 12 meter afstand koos zijn meester positie met zijn kruisboog. Op het moment van vuren blies er een hevige windvlaag door de tent en de fakkels gingen uit. Vincenzo schoot, en Jaros zag de in complete duisternis de bolt recht op zijn oog afkomen. Zijn snelle reflexen hebben zijn leven gered, maar zijn linkeroog was hij kwijt. De reputatie van de goochelaar kelderde en de twee werden uit het circus verjaagd. Vincenzo kon zijn blunder niet accepteren en vertelde Jaros dat hun wegen moesten scheiden. Hij gaf de Gnoll een zak goud, zijn kruisboog en zijn rapier, en verdween.

Jaros, met nog maar één oog, achtergelaten aan een meer in Kesma. Hij moest denken aan zijn moeder, die in haar voorspellingen over hem altijd begon over de woeste zee. Was dat zijn lot? De woeste zee? Met zeer weinig andere opties, besloot Jaros zich te begeven richting de dichtstbijzijnde stad, om hier te beginnen aan het zeemanschap. Door zijn aanleg voor het lezen van de sterren, mocht hij in Drøk aan boord van een schip dat wol zou vervoeren naar Merma. Onderweg legde het schip aan in Narina, maar de kapitein had niet genoeg geld. De piraten vorderden Jaros als betaling, en een dag later verliet het schip Narina, zonder de gnoll. Gekgenoeg voelde Jaros zich op zijn gemak bij de piraten. Zijn doorboorde oog en zijn vaardigheden met de rapier en de kruisboog gaven hem zijn bijnaam: Pierce. Bij de piraten leerde Jaros zeilen en de taal van de wezens in het moeras.


Jaros "Pierce"

On the Shoulders of Heroes DaanDenBoer