Meerooh

Description:
Bio:

Meerooh de goedgebekte


Uiterlijk
Meerooh is een lange Kuo Toa. Hij heeft een groenblauwe huid die glimt in het zonlicht, door een laag slijm die zijn hele lichaam bedekt. Ondanks de onwennigheid die vele rassen ervaren als ze een Kuo Toa tegenkomen, heeft Meerooh een vriendelijke uitstraling, die hem gemakkelijk benaderbaar maakt. Kuo Toa hebben van zichzelf een indrukwekkende rij vlijmscherpe tanden. Omdat Meerooh het vervelend vind mensen af te schrikken, vijlt hij zijn scherpste voortanden nu en dan, zodat ze er wat minder indrukwekkend uit zien. Meerooh draagt een duur uitziend leren harnas, en een ijzeren helm met de vorm van een fluit er in gegraveerd.

Heden
Als onze helden elkaar ontmoeten, is Meerooh aan het bijkomen van het laatste avontuur waarin hij moest rennen, vliegen en zijn diplomatische vaardigheden toe moest passen om levend thuis te komen. Met het geld dat hij verdiende zit Meerooh dagen op de daken van Nyphvile, terwijl hij de mensen, dwarfs en andere rassen bestudeerd.

Verleden
Meerooh groeide op in een stam aan de Gruiskust, in Kesma. Al vanaf zeer jonge leeftijd wist Meerooh dat hij niet zijn hele leven wilde besteden onder de andere Kuo Toa in zijn stam. Hij was een rusteloos en nieuwsgierig wezen. Toen Meerooh’s vrienden hem wilden verrassen op zijn zesde verjaardag, en Meerooh’s huis binnenliepen, vonden ze enkel een briefje geschreven in het Soloth. Niemand begreep wat er op het briefje stond. Toen Meerooh’s vrienden de oude wijze Teenaa benaderden met het briefje, de enige andere in de Kuo Toa stam die Soloth kon lezen, kwamen ze er achter dat Meerooh zijn geluk achterna was gegaan, en afreisde naar Barbossa.
In Barbossa heeft Meerooh jarenlang op piratenschepen zijn kost verdiend. Hij werd gedwongen om samen te werken met rassen van over het hele continent, wat er voor gezorgd heeft dat hij vele talen spreekt, en vriendelijk over komt naar mensen die eigenlijk niets met Kuo Toa hebben.


Doelen & angsten
Meerooh wil graag zo veel mogelijk van de wereld zien. Hij vind het prettig om te praten met mensen en is nooit te beroerd om te vertellen over de Kuo Toa.
Meerooh is bang om te lang niet bij water in de buurt te zijn: als hij meer dan 24 uur zijn voeten niet in het water heeft gehad, voelt hij zich steeds beroerder.

Meerooh

On the Shoulders of Heroes Gentlemanic