Veitsi

Het mes in de nacht

Description:

Veitsi is een zwartharige halfling. Niet klein voor zijn ras en altijd met een lach op zijn gezicht. Hij maakt een niet bijzonder verzorgde indruk maar heeft een flair van ‘ik ben beter dan jou’ over zich heen. Het is moeilijk om niet naar zijn leren harnas te kijken, wat vol hangt met messen in verschillende diktes en lengtes.

Bio:

Opgegroeid in de slum van Aalolaar waar hij langs de rivier zijn handeltje beoefende. Veitsi is door de meesten geliefd om zijn welspraakzaamheid en behulpzaamheid. Door sommigen wordt hij doch, terecht, gevreesd. Veitsi heeft een hand in alle duistere handelingen die gebeuren in de grote stad. Ondanks dat niemand hem heeft gezien wordt er vermoed dat hij ‘Shadow’ is, de gevreesde huurmoordenaar die gekleed gaat in zwart.

Veitsi is niet deze ‘Shadow’. Hij zou wel willen, maar hij is nog verre van. Shadow is zijn leermeester die hem vanaf jongs af aan heeft verzorgd en een vader figuur voor hem is. Veitsi weet dat de Shadow (een human) geen dolgedraaide levenshater is, maar iemand die een wat aparte proffesie beoefend. Geleerd van de beste is Veitsi sluipend door de nacht met zijn punching daggers te vinden.

Hij dood enige makkelijke targets die uit de weg geruimd moeten worden die zijn meester hem gegeven heeft. Veitsi geniet niet van zijn baan, maar het helpt hem aan de nodige voorzieningen en hij is goed in wat hij doet. Hij vertrouwt in de Lachende Matias en heeft zijn geluk meerdere malen beproefd.

Overdag is Veitsi een zwendelaar. Hij is de man om naartoe te komen als je flink wilt gokken, of als je iets gedaan wilt hebben om de ogen van de jarl heen. Veitsi is ook de contactpersoon voor Shadow.
Gevreesd dus door sommige, maar geliefd door de arme mensen in Aalolaar. Veitsi is niet vies van een gunst verlenen en is een welbespraakte jonge knaap. Hij is goede vriendjes met Barend die hem altijd een besloten ruimte toevertrouwd om met zijn cliƫnten te praten.

Er valt goed met Veitsi te lachen, maar iets aan hem is.. leeg. Er lijkt geen wil te zijn, geen specifiek doel anders dan overleving.

Veitsi is opgegroeid als wees onder de hoede van Shadow, als klein jochie moest hij al klusjes opknappen waarbij hij vaak in de problemen kwam. De kleine halfling werd gepest door de mensenkinderen en is meerdere malen de rivier langs de stad in gesmeten. Veitsi kan niet zwemmen en is een paar keer ternauwernood aan de dood ontsnapt, lachende mats mag weten hoe vaak. Hij heeft daardoor een angst voor groot water ontwikkeld en zal niet zwemmen tenzij zijn leven er van afhangt.

Veitsi

On the Shoulders of Heroes Simos