Vuun

De sterke dwerg met het korte lontje

Description:

Vuun is een man met een grappig postuur, te klein voor zijn breedte, en te breed voor zijn lengte. Dit is al zo sinds zijn geboorte. In combinatie met zijn rode haar maakt hij een grappige verschijning, maar je kan maar beter niet met hem sollen. Zijn bijnaam Vurige Vuun doet hem eer aan wanneer zijn korte lontje opbrandt, en hij zijn brute kracht moet gebruiken om van zich af te slaan.

Bio:

Vuun, zoon van Vorn, geboren in Sjørd, in de berglanden van Vuorilas. Als Vuun vijf jaar is verhuizen hij en zijn ouders naar de kuststreek. Tijdens zijn jeugd wordt Vuun vaak afgerekend op zijn uiterlijk, en op zijn rare berglanden accent. Door vaak en vurig van zich af te slaan bemachtigd hij zijn bijnaam. Op een dag ontdekken hij en zijn “vrienden” een oude groeve, en gaan naar binnen. De andere kinderen besluiten Vuun weer eens te pesten en nemen plotseling een andere afslag. Vuun merkte het veel te laat, maar bleef verbazingwekkend kalm. Diep onder de aarde voelde hij zich wel thuis, ver weg van de mensenwereld. Rustig op zoek naar de uitgang hoort hij stemmen en een gil. Het bleek de groep kinderen te zijn die nu zelf verdwaald was. De dwerg kalmeerde ze en bracht ze rustig naar buiten, hoe hij de uitgang terugvond wist hij zelf ook niet, maar hij wist nu zeker wat hij wilde worden. Hij ging werken in de mijnen aan de andere kant van het dorp. Op weg hier naartoe liep hij elke dag mee met Römer, een zeer aardige visser. Zo ging het leven van Vuun prettig zijn gangetje.
Tot het dorp werd aangevallen door de slavendrijvers en als vee in een groot schip geladen werd. Ze leden schipbreuk en Vuun spoelde aan op een eiland samen met Römer en Fyro.

Vuun

On the Shoulders of Heroes DaanDenBoer